مشکلات سلامت روان افراد سالمند
مشکلات افراد سالمند
جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن است.پیش بینی میشود تا سال 2050 جمعیت سالمندی جهان دو برابر خواهد شد. یعنی از %12 کنونی به 22% میرسد. به طور دقیقتر افراد بالای 60 سال ازعدد 900 میلیون به 2میلیارد نفر، خواهد رسید!
افراد سالمند با چالشهای سلامت فیزیکی و روانی روبرو هستند که احتیاج به تشخیص دارد. مشکلات سلامت روان توسط متخصصان و خود افراد سالمند تشخیص داده میشوند، اما متاسفانه با توجه به انگهای مرتبط با مشکلات روانی، میلی برای دریافت کمک از سوی افراد سالمند وجود ندارد.
ریسک فاکتورها برای سلامت روان سالمندان
عوامل متعدد استرس در هر مرحله از زندگی وجود دارد. افراد مسن نیز مانند سایر افراد، استرسهای معمول زندگی را تجربه میکنند، علاوه بر آن استرسهای خاصی وجود دارند که مربوط به سالهای پایانی زندگی است، این استرسها ناشی از روند از دست دادن چشمگیر ظرفیتها و کاهش تواناییهای(عملکردی)، (برای مثال کاهش توانایی حرکتی، دردهای مزمن، ضعف و دیگر مسائل سلامتی) است، از سوی دیگر اتفاقاتی متاثر از کاهش سطح اقتصادی و اجتماعی به دلیل بازنشستگی( که برخی از آنان نیازمندان مراقبت طولانی هستند). باعث انزوا، تنهایی و یا تنش روان شناختی در این افراد میشود. بر اساس پژوهشهای معتبر، بین سلامت روان و سلامت جسمانی رابطه مستقیم وجود دارد. سالمندان نسبت به افراد جوانتر درگیر بیماریهایی مانند قلبی وعروقی هستند به همین دلیل، به احتمال زیاد مستعد افسردگی هستند، که میتواند اثرات منفی در نتایج درمانی آنان داشته باشد.
این موضوع بسیار با اهمیت است که افراد سالمند میتوانند قربانی سوءاستفادههایی از جمله توهین فیزیکی، کلامی، روانی، جنسی، رها شدگی، کم توجهی و در نهایت آسیب جدی به کرامت انسانی، شوند. شواهد اخیر نشان داده است از هر 6 فرد مسن 1 نفر مورد سوءاستفاده قرار میگیرد. این تجربه نه فقط باعث آسیب فیزیکی بلکه منجر به آسیبهای جدی تر میشود و حتی در شرایطی موجب پیامدهای روان شناختی ماندگار مانند افسردگی و اضطراب گردد.
دیدگاهتان را بنویسید